aalten Aalten is een gemeente in het oosten van de provincie Gelderland. Het dorp ligt tegen de Duitse grens en telt in 2022 rond 27.000 inwoners waarvan rond 18000 in de kern Aalten. Het buitengebied tussen een aantal kernen heeft prachtige landschappen, waar volop mogelijkheden zijn deze al wandelend of fietsend te verkennen. In de kern Aalten staat hoog verheven de prachtige Oude Helena kerk vernoemd naar de heilige Sint Helena. Onze nieuwsgierigheid is hopelijk geprikkeld door het zien van deze prachtige Helena Kerk. Dat kan indringender door haar op openingstijden te bezoeken. Aan de voet van deze Oude Middeleeuwse kerk staat sinds 2022 het prachtige HelenaHuis. Een bezoek aan dit HelenaHuis zal u verrassen. Hier in het HelenaHuis gaat de nieuwsgierigheid vooral uit naar Helena. Wie was zij en wat heeft ze in de geschiedenis betekend ook voor de Aaltense gemeenschap. In het Helena Huis komen tijden bijeen. De vroege Romeinse Tijd met Helena als hoofdrol speelster voor de verbreiding van het christendom in een groot deel van de wereld. De Helenakerk in het centrum van het dorp is daar getuige van. Deze kerk is ontstaan in de middeleeuwen voorzien van fraaie muurschilderingen. Uniek in deze kerk is de aangebrachte secco van Helena en haar zoon Constantijn. Kunstenaars uit de regio hebben menig schilderij gemaakt van dit imposante kerkgebouw. Van een van deze kunstenaars is op de tweede etage werk te zien gemaakt in de 20ste eeuw. (Piet te Lintum) Daarnaast kunt u kennismaken met een nagemaakte grafkelder met haar bijzondere geschiedenis en met de statieweg van Jezus zoals die in/rondom de Helenakerk aanwezig was. Het origineel is in het Catharijne Convent in Utrecht te bewonderen. Om het geheel wat werelds eigentijds te houden laten plaatselijke kunstenaars hun werk zien.
© 2022 Alle rechten voorbehouden
VOLG ONS OP FACEBOOK abonneer op onze nieuwsbrief klik hier HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM Aalten contact@helenahuis.nl | telefoonnummer 06-34464392 KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362 Openingstijden Bereikbaarheid Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen. Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat. Toegankelijkheid Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

aalten

Aalten is een gemeente in het oosten van de provincie Gelderland. Het dorp ligt tegen de Duitse grens en telt in 2022 rond 27.000 inwoners waarvan rond 18000 in de kern Aalten. Het buitengebied tussen een aantal kernen heeft prachtige landschappen, waar volop mogelijkheden zijn deze al wandelend of fietsend te verkennen.

 

In de kern Aalten staat hoog verheven de prachtige Oude Helena kerk vernoemd naar de heilige Sint Helena. Onze nieuwsgierigheid is hopelijk geprikkeld door het zien van deze prachtige Helena Kerk. Dat kan indringender door haar op openingstijden te bezoeken.

 

Aan de voet van deze Oude Middeleeuwse kerk staat sinds 2022 het prachtige HelenaHuis. Een bezoek aan dit HelenaHuis zal u verrassen. Hier in het HelenaHuis gaat de nieuwsgierigheid vooral uit naar Helena. Wie was zij en wat heeft ze in de geschiedenis betekend ook voor de Aaltense gemeenschap. In het Helena Huis komen tijden bijeen. De vroege Romeinse Tijd met Helena als hoofdrol speelster voor de verbreiding van het christendom in een groot deel van de wereld. De Helenakerk in het centrum van het dorp is daar getuige van. Deze kerk is ontstaan in de middeleeuwen voorzien van fraaie muurschilderingen. Uniek in deze kerk is de aangebrachte secco van Helena en haar zoon Constantijn.

 

Kunstenaars uit de regio hebben menig schilderij gemaakt van dit imposante kerkgebouw. Van een van deze kunstenaars is op de tweede etage werk te zien gemaakt in de 20ste eeuw. (Piet te Lintum)

 

Daarnaast kunt u kennismaken met een nagemaakte grafkelder met haar bijzondere geschiedenis en met de statieweg van Jezus zoals die in/rondom de Helenakerk aanwezig was. Het origineel is in het Catharijne Convent in Utrecht te bewonderen.

 

Om het geheel wat werelds eigentijds te houden laten plaatselijke kunstenaars hun werk zien.

 

 

© 2022 Alle rechten voorbehouden

VOLG ONS

OP FACEBOOK

HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM  Aalten

contact@helenahuis.nl | telefoonnummer  06-34464392

 

KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362

Bereikbaarheid

Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen.

Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat.

 

Toegankelijkheid

Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

Powerful and effective

cooperation lasting for years