grafkelder In de thans “Oude Helenakerk” bevindt zich een grafkelder onder het koor. Dat weten we, omdat ene Henk Heijnen als leerling timmerman, tijdens zijn werkzaamheden in de kerk, door toedoen van een buitenstaander, die beweerde dat waar Henk aan het werk was de “laatste” pastoor was begraven tezamen met zijn gouden kelk. Daar moest Henk meer van weten en ontdekte op die plek inderdaad een grafkelder. Echter geen overleden pastoor met een gouden kelk maar wel de kisten en resten van drie stoffelijke overschotten met op de muur initialen en jaartallen. Henk heeft toen de grafkelder nauwkeurig opgemeten en samen met zijn werkgever foto’s gemaakt. De kelder werd daarna weer afgesloten en is tot op heden niet meer geopend. Vele jaren later bouwde Henk deze replica en nam het initiatief om een HelenaHuis te creëren. Door de initialen IHW en andere gegevens over de familie Hambroick kan men met zekerheid aannemen dat Baron Lambert Joost van Hambroick hier is begraven.
© 2022 Alle rechten voorbehouden
VOLG ONS OP FACEBOOK abonneer op onze nieuwsbrief klik hier HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM Aalten contact@helenahuis.nl | telefoonnummer 06-34464392 KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362 Openingstijden Bereikbaarheid Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen. Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat. Toegankelijkheid Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

grafkelder

In de thans “Oude Helenakerk” bevindt zich een grafkelder onder het koor. Dat weten we, omdat ene Henk Heijnen als leerling timmerman, tijdens zijn werkzaamheden in de kerk, door toedoen van een buitenstaander, die beweerde dat waar Henk aan het werk was de “laatste” pastoor was begraven tezamen met zijn gouden kelk. Daar moest Henk meer van weten en ontdekte op die plek inderdaad een grafkelder. Echter geen overleden pastoor met een gouden kelk maar wel de kisten en resten van drie stoffelijke overschotten met op de muur initialen en jaartallen.

 

Henk heeft toen de grafkelder nauwkeurig opgemeten en samen met zijn werkgever foto’s gemaakt. De kelder werd daarna weer afgesloten en is tot op heden niet meer geopend.

 

Vele jaren later bouwde Henk deze replica en nam het initiatief om een HelenaHuis te creëren. Door de initialen IHW en andere gegevens over de familie Hambroick kan men met zekerheid aannemen dat Baron Lambert Joost van Hambroick hier is begraven.

 

© 2022 Alle rechten voorbehouden

VOLG ONS

OP FACEBOOK

HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM  Aalten

contact@helenahuis.nl | telefoonnummer  06-34464392

 

KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362

Bereikbaarheid

Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen.

Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat.

 

Toegankelijkheid

Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

Powerful and effective

cooperation lasting for years