KRUISWEGSTATIES De kruiswegstaties zijn weer terug waar zij eigenlijk thuishoren: in Aalten. Dat wil zeggen afbeeldingen ervan op ware grootte. De originelen, uit Baumberger Zandsteen gebeiteld in de omgeving van Münster, zijn te bewonderen in het Catharijnenconvent te Utrecht. Ten tijde van de reformatie zijn ze uit de Helenakerk verwijderd en spoorloos verdwenen. Toen echter Bernard Eduard Driessen, industrieel in Aalten, een pand had gekocht aan de Kerkstraat, bleek tijdens de verbouwing, dat de dertien staties een paar honderd jaar als keukenvloer dienst hadden gedaan. Wonder boven wonder verkeerden ze nog in uitstekende staat en na overleg met het toenmalige Aartsbisschoppelijke Museum zijn ze daar naar toe verhuisd en worden tot op de dag van vandaag geëxposeerd.
© 2022 Alle rechten voorbehouden
VOLG ONS OP FACEBOOK abonneer op onze nieuwsbrief klik hier HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM Aalten contact@helenahuis.nl | telefoonnummer 06-34464392 KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362 Openingstijden Bereikbaarheid Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen. Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat. Toegankelijkheid Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

KRUISWEGSTATIES

De kruiswegstaties zijn weer terug waar zij eigenlijk thuishoren: in Aalten. Dat wil zeggen afbeeldingen ervan op ware grootte. De originelen, uit Baumberger Zandsteen gebeiteld in de omgeving van Münster, zijn te bewonderen in het Catharijnenconvent te Utrecht.

 

Ten tijde van de reformatie zijn ze uit de Helenakerk verwijderd en spoorloos verdwenen. Toen echter Bernard Eduard Driessen, industrieel in Aalten, een pand had gekocht aan de Kerkstraat, bleek tijdens de verbouwing, dat de dertien staties een paar honderd jaar als keukenvloer dienst  hadden gedaan.

 

Wonder boven wonder verkeerden ze nog in uitstekende staat en na overleg met het toenmalige Aartsbisschoppelijke Museum zijn ze daar naar toe verhuisd en worden tot op de dag van vandaag geëxposeerd.

 

 

© 2022 Alle rechten voorbehouden

VOLG ONS

OP FACEBOOK

HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM  Aalten

contact@helenahuis.nl | telefoonnummer  06-34464392

 

KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362

Bereikbaarheid

Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen.

Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat.

 

Toegankelijkheid

Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

Powerful and effective

cooperation lasting for years