Over het helenahuis

Het HelenaHuis is een initiatief van Henk Heijnen, een Aaltense ondernemer. De begane grond betreft diverse cultureel erfgoed. Als jonge timmerman stuitte hij in 1973 tijdens restauratiewerkzaamheden in de Oude Helenakerk op een grafkelder. Deze grafkelder is nauwkeurig nagebouwd en vormt, samen met het verhaal over -en de stamboom van-  baron Lambert Joost van Hambroick en barones Mechteld Anna Bentinck een belangrijk onderdeel van het museum. Naast de grafkelder tonen we u andere bijzondere historische vondsten, die door Heijnen zijn gedocumenteerd, onderzocht en uitgewerkt, en vertellen u de bijhorende verhalen.

Daarnaast is er een gezellig café in huiskamersfeer. U kunt hier genieten van lekkere koffie of thee met diverse gebak. Ook voor een glaasje wijn, bier of fris met een kaasplankje kunt u bij ons terecht.

 

Op de eerste en tweede etage zijn verschillende kunstexposities te zien, van o.a. Piet te Lintum en wisselende Aaltense kunstenaars.

© 2022 Alle rechten voorbehouden
VOLG ONS OP FACEBOOK abonneer op onze nieuwsbrief klik hier HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM Aalten contact@helenahuis.nl | telefoonnummer 06-34464392 KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362 Openingstijden Bereikbaarheid Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen. Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat. Toegankelijkheid Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

© 2022 Alle rechten voorbehouden

VOLG ONS

OP FACEBOOK

HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM  Aalten

contact@helenahuis.nl | telefoonnummer  06-34464392

 

KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362

Bereikbaarheid

Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen.

Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat.

 

Toegankelijkheid

Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

Powerful and effective

cooperation lasting for years