piet te lintum Voor Piet te Lintum (1909-1985), de schilderende ambassadeur van de Achterhoek, is een eregalerij op de tweede etage. Hij was een goede waarnemer; om een goed lijkend portret of prikkelende karikatuur te kunnen maken, moet je -behalve over een creatief talent- ook beschikken over een scherp observatievermogen om een karakter gewaar te worden én bloot te leggen. Te Lintum schilderde oa. veel impressionistische taferelen. Landschappen, dorpsgezichten, hooimijten en vervallen schuurtjes… hij zag schoonheid in het vergankelijke en legde dit bevlogen vast. Daarnaast ontwierp hij logo’s en reclamedrukwerk, en illustreerde vele boeken. Veel mensen hebben werken, foto’s of documenten van Piet in hun bezit, het HelenaHuis organiseert door middel van kunstwerken in bruikleen regelmatig wisselende tentoonstellingen. Deze privé-eigendommen worden op deze manier toegankelijk voor een groter publiek. Behalve werken van Piet, worden plaatselijke kunstenaars uitgenodigd. Wil jij jouw Piet-te-Lintum-kunstwerk tijdelijk beschikbaar stellen voor een bruikleen? Stuur dan het contactformulier of een mail met een foto van het kunstwerk en jouw contactgegevens.
© 2022 Alle rechten voorbehouden
VOLG ONS OP FACEBOOK abonneer op onze nieuwsbrief klik hier HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM Aalten contact@helenahuis.nl | telefoonnummer 06-34464392 KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362 Openingstijden Bereikbaarheid Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen. Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat. Toegankelijkheid Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

piet te lintum

Voor Piet te Lintum (1909-1985), de schilderende ambassadeur van de Achterhoek, is een eregalerij op de tweede etage. Hij was een goede waarnemer; om een goed lijkend portret of prikkelende karikatuur te kunnen maken, moet je -behalve over een creatief talent- ook beschikken over een scherp observatievermogen om een karakter gewaar te worden én bloot te leggen.

 

Te Lintum schilderde oa. veel impressionistische taferelen. Landschappen, dorpsgezichten, hooimijten en vervallen schuurtjes… hij zag schoonheid in het vergankelijke en legde dit bevlogen vast. Daarnaast ontwierp hij logo’s en reclamedrukwerk, en illustreerde vele boeken.

 

Veel mensen hebben werken, foto’s of documenten van Piet in hun bezit, het HelenaHuis organiseert door middel van kunstwerken in bruikleen regelmatig wisselende tentoonstellingen. Deze privé-eigendommen worden op deze manier toegankelijk voor een groter publiek.

Behalve werken van Piet, worden plaatselijke kunstenaars uitgenodigd.

 

Wil jij jouw Piet-te-Lintum-kunstwerk tijdelijk beschikbaar stellen voor een bruikleen? Stuur dan het contactformulier of een mail met een foto van het kunstwerk en jouw contactgegevens.

 

© 2022 Alle rechten voorbehouden

VOLG ONS

OP FACEBOOK

HelenaHuis | Landstraat 11 | 7121 CM  Aalten

contact@helenahuis.nl | telefoonnummer  06-34464392

 

KvK 83302786 | Vestigingsnummer 000049478362

Bereikbaarheid

Auto - Het HelenaHuis is gelegen midden in het centrum van Aalten. Voor de deur kunt u wel iemand afzetten maar er is weinig parkeerruimte. Grotere parkeerplaatsen zijn bij Albert Heijn op De Hoven of bij de Action op Lage Blik. Het HelenaHuis is vanaf beide parkeerplaatsen slecht enkele minuten lopen.

Trein - Vanaf Station Aalten loopt u in ca. 5 minuten naar ons pand aan de Landstraat.

 

Toegankelijkheid

Het HelenaHuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. De begane grond is gelijkvloers. Er is een traplift naar de eerste en tweede etage. In het dorp zijn verschillende invalideparkeerplaatsen.

Powerful and effective

cooperation lasting for years